Biztos, hogy jól választottál egyetemet?

Most már eltelt az első pár hónap az egyetemen/főiskolán, biztos örülsz, hogy túlélted az első vizsgaidőszakot. De vedd le egy kicsit a rózsaszín szemüveget, még így is úgy gondolod, hogy a jó helyen vagy? Esetleg kételkedsz?

 • Nem igazán érdekelt, hogy milyen szakra vesznek fel, csak a szüleidre hallgattál vagy a barátaid után mentél
  Légy őszinte, tényleg tudod, hogy mit akarsz csinálni az egyetem után, vagy csak a szüleid ötletét fogadtad el, hogy merre tovább? Vagy ami még rosszabb, neked tök mindegy volt, csak sok haver oda jelentkezett? Ne meséld be magadnak, hogy Te itt mennyit fogsz fejlődni. Ha becsapod saját magad hamarosan zsákutcába kerülsz, mivel egy olyan munkád lesz amit nem is igazán szeretsz….sőt utálsz. Gondolkozz, még mindig van időd, hogy változtass a dolgokon.
 • Hosszú utazások
  Győrben laksz, de Debrecenbe mentél egyetemre? Elsőre elég menőnek tutazásűnik, hogy ilyen messze vagy a szülőktől. De mikor csak telefonon vagy Skype-on tartod velük a kapcsolatot, vagy mikor azon kell stresszelned, hogy hogyan jutsz haza például egy esküvőre, vagy az otthoni barátaid szülinapjára… és, ugye számításba kell venni az útiköltséget is. Hányszor van lehetőséged hazamenni a félév során? Akkor is mennyi időt tudsz otthon tölteni?
 • A tanfolyam nem jelent kihívást
  Az egyes képzések nehézsége teljesen eltérő lehet egyetemenként. Rájöttél, hogy nem sok újat fogsz tanulni ezen a képzésen? Vagy csak azért választottad ezt, mert ide könnyű volt bekerülni? Féltél, hogy talán egy erősebb képzést nem fogsz bírni? Hogyha csak sodródsz, és semmiért sem küzdesz meg, nem sok mindent fogsz elérni az életben, de talán csak egy kis lökésre lenne szükséged.
 • Tandíj, utazási költség, albérlet és még enni is kellene….
  Úgy gondoltad valahogy majd csak megoldod a pénzügyi dolgokat? De egyre inkább látod, hogy túl sok a költség? Akkor itt az idő, hogy valamilyen munkát vállalj egy kis plusz pénzért, vagy esetleg körülnézz, hogy milyen lehetőségeid lennének egy olcsóbb képzés esetében.
 • Nincs semmi életedegyedül
  Túl nagy a terhelés? Nem nagyon találtad meg a közös hangot a többiekkel? Szinte el sem hagyod a szobádat? Nyugi, ahhoz, hogy hozzászokjunk egy új helyhez kb 3-6 hónap is kellhet. De ha úgy érzed Te mindent megtettél, valószínűleg a választásoddal vannak gondok.
line
footer