10 módszer, hogy hogyan spóroljunk diákként

Diák vagy és le vagy égve pénzügyileg? Folyton bulizásra költöd a pénzed? Ha illik rád a leírás, olvasd el az alábbi sorokat, mert ebben próbálunk segíteni! Összeszedtünk 10 nagyon hasznos megtakarítási tippet.

 1. Fektess be utazási bérletekbe
  Diákigazolvánnyal rengeteg helyen kaphatsz kedvezményt, így akár a BKV-nál, akár a MÁV-nál, de még a VOLÁN-nál is kedvezményesen utazhatsz, hiszen az érvényes (!) diákigazolványod felmutatásával 50%-os kedvezményben részesülhetsz, arról nem beszélve, hogy a bérletek sokszor olcsóbban jönnek ki, ha sokat utazol.
 2. Nézz TV-t ingyen! (és jogtisztán)
  Tv csatornák előfizetési díja nem 1-2 Forint, van ennek egy olcsóbb megoldása is. Egy HDMI kábel (kb 2000-3000 Ft) segítségével csatlakoztasd rá a laptopodat a TV-re és már nézheted is az online filmeket és tv műsorokat.
 3. Főzz a semmiből, vásárolj nagykiszerelésben
  Főzés a semmiből sokkal olcsóbb és több mókát is jelent, mintha csak egyszerűen megvásárolod a kész ételeket a szupermarketek polcairól. Lehet, hogy picit több időt és energiát kell belefektetned, és fennáll a lehetősége a hibázásnak is, de sokkal egészségesebb, és még a pénztárcádnak is kedvezőbb. Vásárolj nagy kiszerelésben tartós élelmiszereket, pl. tésztát, így sokkal olcsóbb és tovább elég.
 4. Élj a kedvezményekkel
  Rengeteg helyen van diákkedvezmény, amiről valószínűleg nem is tudsz. Sok konditeremben, kávézóban, kifőzdében, de még üzletekben is van lehetőség diákkedvezményt használni. Nagmoneyyon sokat meg tudsz spórolni így. Nézd meg, hol biztosítanak diákkedvezményt: http://www.diakkedvezmeny.hu/
 5. Dolgozz ott, ahol vásárolni szeretsz
  Ha szeretsz egy bizonyos üzletláncot, próbálj meg ott munkát szerezni! Általában mindenhol kap a személyzet kedvezményeket. Szereted a The Body Shop termékeket? Az ott dolgozók akár 50% kedvezményt is kapnak! Egy próbát megér, nem?
 6. Vegyél egy nyomtatót
  Hidd el, nagyon fogsz örülni, hogy nem kell pánikba esned, amikor gyorsan ki kell valamit nyomtatni, hiszen neked már van otthon egy. A suliban a nyomtatás általában nevetségesen drága, arról nem is beszélve, hogy nem kell sehova sem utaznod, ha van otthon egy nyomtatód. Szerencsére egy jó minőségű nyomtató ma már nem drága és ráadásul egy olyan befektetés, ami igen hamar meg is térül.
 7. Ingyenes óvszer
  Nem szükséges mindig óvszert vásárolni, hiszen a legtöbb háziorvosnál és családtervezési klinikán ingyen is kaphatsz. Rengeteg pénzt spórolhatsz meg így, mivel ma már egy 3 db-os kiszerelés közel 1000Ft. Sőt, ezeken a helyeken rengeteg szexuális egészségügyi tanácsot is kaphatsz.
 8.  Keresd meg olcsóbban azokat a dolgokat, amiket akarsz
  A bolhapiac, garázsvásár, second hand vagy lerakat nem a legmenőbb módjai a vásárlásnak, de nem is tudod, hogy olykor milyen rejtett kincsekre lehet bukkanni ezeken a helyeken. Nem árt időben odaérni ezekre a helyekre, hiszen hamar elkapkodják a jó dolgokat. Azon felül, hogy jó szórakozás ez a „vadászat”, még rengeteget meg is spórolhatsz. Nagyszerű könyveket, CD-ket, kiegészítőket és ruhákat találhatsz ezeken a helyeken, ha egy kis időt szánt rá.
 9. Igyatok otthon a buli előtt
  Még a helyi „tanulóbarát” bárok és pubok is elég drágák, főleg ha sűrűn jársz bulizni a barátaiddal. Nem különösen trendi ez, de sokkal szórakoztatóbb, gondolj csak bele. Simán játszhattok ivós játékokat otthon a barátiddal vagy a lakótársaiddal mielőtt nekiindultok az éjszakának és még spóroltok is. Gondolj csak bele, hogy hány feles vagy korsó sör árát spóroltátok meg azzal, hogy összedobtátok a pénzt pár üveg italra.
 10. El a telefonnal
  Magas telefonszámla vagy sikertelen híváskezdeményezés az üres telefonkártya miatt. Ismerős szituáció? Használd az internet adta lehetőségeket! Számtalan módja van, hogy beszélhess bárkivel, gondolj csak a Skype-ra, a Facebook Messengerre, a WhatUp-ra és a többi számos ilyen lehetőségre. Ezeken keresztül ingyen fel tudod venni a kapcsolatot ma már szinte bárkivel.

+1 Írd fel a kiadásmoney2aidat!
Próbáld ki, hogy egy hónapon át minden egyes kiadásodat felírod. Hidd el, a hónap végén meg fogod látni, hogy mennyi felesleges dologra költesz sok-sok pénzt. Egy kis önelrettentés nem árt és ezután talán jobban oda fog figyelni mire költesz és mennyit.

line
footer